Search found 6 matches

by Pekub
Tue 2019-10-22 16:29
Forum: Microcontroller Software
Topic: When to read endFillByte
Replies: 1
Views: 116

When to read endFillByte

Hello,

I use VS1053b. When to read endFillByte ? I think after decoding the audio format.

How do I find out that the circuit has already decoded the audio format ?

Thank you

Peter
by Pekub
Mon 2019-10-21 10:58
Forum: Microcontroller Software
Topic: VS1053 Volume
Replies: 8
Views: 295

Re: VS1053 Volume

Hello,

thank you for your help. The problem is solved.

I was incorrectly handling XSC and XDCS signals. Now I can play all audio files.

Peter
by Pekub
Wed 2019-10-16 15:48
Forum: Microcontroller Software
Topic: VS1053 Volume
Replies: 8
Views: 295

Re: VS1053 Volume

Hello, I am not using headphones. Another files play correctly. When this file plays correctly on yours VS1053, the error must be somewhere in the circuit software initialization or in the hardware connection. Is my initialization correctly ? Is there anything missing? setting SPI on lower speed VS1...
by Pekub
Tue 2019-10-15 8:42
Forum: Microcontroller Software
Topic: VS1053 Volume
Replies: 8
Views: 295

Re: VS1053 Volume

Hello, On the outputs Rigts, Left is very very low signal. In my playbackk routine I check some register: SCI_HDAT1 = 0xfffb SCI_VOL = 0x1414 SCI_AUDATA = 44101 This problem happened as follows: - I downloaded 1kHz.wav file from internet it plays - I converted it to mp3 in Audacity it plays - I norm...
by Pekub
Mon 2019-10-14 10:10
Forum: Microcontroller Software
Topic: VS1053 Volume
Replies: 8
Views: 295

Re: VS1053 Volume

Hello,

the error was in another part of my hardware.

But now I have another problem. My test file F1kHzN.mp3 cannot be played. On PC it plays fine.

The file is in attachment.

Peter
by Pekub
Wed 2019-10-09 8:56
Forum: Microcontroller Software
Topic: VS1053 Volume
Replies: 8
Views: 295

VS1053 Volume

Hello, I tried play mp3 from SD card on my own board with VS1053. I use procesor STM32F407. The audio is playing but the volume changes - increases during playback . I used this code after HW reset: setting SPI on lower speed VS1053_WriteSci(SCI_MODE, 0x800); // SM_SDINEW = 1 VS1053_WriteSci(SCI_CLO...