Search found 4 matches

by thba
Sun 2020-07-26 21:13
Forum: Slave Decoder Applications
Topic: HE-AAC with VS1053
Replies: 6
Views: 693

Re: HE-AAC with VS1053

I've tried a couple of combinations, the following works fine with HE-AAC: SPI speed 6.1Mhz and CLOCKF 3.5x+0.0x. I've also tried to use the patches package. With the latest version (2.80) nothing works for me (even MP3). Only the versions up to 2.00 without any extras (vs1053b-patches.plg) seem to ...
by thba
Thu 2020-07-23 16:34
Forum: Slave Decoder Applications
Topic: HE-AAC with VS1053
Replies: 6
Views: 693

Re: HE-AAC with VS1053

I've set CLOCKF to 5.0x, but when playing AAC files 3Mhz SPI speed seems to be the maximum.

When using MP3 I can use SPI speeds > 10Mhz without any issue. It seems there is something special about AAC files ...
by thba
Thu 2020-07-23 13:36
Forum: Slave Decoder Applications
Topic: HE-AAC with VS1053
Replies: 6
Views: 693

Re: HE-AAC with VS1053

Hi, thanks for conforming the stream is ok. I don't do any SCI reads during playback, I only added it only later for debugging purposes. Regarding SPI speed: for contol I'm using ~1.4Mhz and for data ~6Mhz[1]. CLOCKF is (HZ_TO_SC_FREQ(12288000) | SC_MULT_53_35X | SC_ADD_53_10X) [2] - SPI clock speed...
by thba
Thu 2020-07-23 8:07
Forum: Slave Decoder Applications
Topic: HE-AAC with VS1053
Replies: 6
Views: 693

HE-AAC with VS1053

Hi, I'm developing a internet radio application using a ESP32 MCU and a VS1053 is decoder. In general that works fine, I can play various streams in MP3 or AAC (LC) format. But there is one station which streams in HE-AAC and causes trouble: It starts playing just fine, but after a random time (1 .....