Search found 15 matches

by jimlake
Mon 2019-06-17 19:33
Forum: Microcontroller Software
Topic: VS1063 will not accept commands
Replies: 9
Views: 416

Re: VS1063 will not accept commands

No, I don't think its that because the JTAG pins used by the debugger are dedicated to just that task. The VS1063 uses a SPI on different pins and DR is also on its own pin. I have attached the schematic, if you have a moment to look at it. I was able to debug it without the AS7 debugger and its wor...
by jimlake
Sat 2019-05-25 22:06
Forum: Microcontroller Software
Topic: VS1063 will not accept commands
Replies: 9
Views: 416

Re: VS1063 will not accept commands

I have not worked on this project for a while, and I am just getting back to it. The delay has given me a chance to see some additional things going on with this issue. I have discovered that the circuit works fine, if it is running free. The problem happens when I try to run it under the control of...
by jimlake
Wed 2019-03-06 22:17
Forum: Microcontroller Software
Topic: VS1063 will not accept commands
Replies: 9
Views: 416

Re: VS1063 will not accept commands

I tried to initiate the new sine test by sending (sine sweep) 0x4022 to SCI_AIADDR. I get no output, but I notice that SCI_STATUS changes from 0x60 to 0x04, which the datasheet claims indicates an analog power down. Is this to be expected?
by jimlake
Wed 2019-03-06 21:03
Forum: Microcontroller Software
Topic: VS1063 will not accept commands
Replies: 9
Views: 416

Re: VS1063 will not accept commands

Here is some additional information. I am turning on the test mode by sending SCI_MODE the value 0x4820 and the CLOCK_F: 0x6000 for a clock multiplier of 3, (3 x 12.288 = 36.86 MHz) which should be sufficient for mp3. However, when I immediately read SCI_MODE, I get 0x4800, rather than 0x4820. There...
by jimlake
Tue 2019-03-05 22:47
Forum: Microcontroller Software
Topic: VS1063 will not accept commands
Replies: 9
Views: 416

Re: VS1063 will not accept commands

Thank you, Panu, for getting back to me on this. Voltages follow: CDVD pin 5 1.72 7 1.72 24 1.72 31 1.72 AVDD pin 38 3.31 43 3.31 45 3.31 IODVD pin 6 3.31 14 3.31 19 3.32 XTEST pin 32 3.32 RESET pin 3 3.31
by jimlake
Mon 2019-03-04 22:09
Forum: Microcontroller Software
Topic: VS1063 will not accept commands
Replies: 9
Views: 416

VS1063 will not accept commands

I have used the VS1063 successfully in many projects, but I'm having a weird problem with my latest and hope you might be able to suggest a solution. I am controlling the 1063 with an Atmel 1284P microcontroller. The uC reads data from an SD card via harware SPI, stores it in a ring buffer, and feed...
by jimlake
Fri 2016-08-19 20:17
Forum: Microcontroller Software
Topic: configuring VS1063 for mono output
Replies: 1
Views: 545

configuring VS1063 for mono output

I am using a VS1063 for an audio project. The data is mono. What do you recommend as the best way to achieve a mono analog output: (1) select one stereo channel for the output and ignore the other, or (2) combine the R&L channels by simply connecting them together, or (3) something else? I have a po...
by jimlake
Wed 2016-06-15 23:45
Forum: Microcontroller Software
Topic: distortion in VS1063 output
Replies: 7
Views: 938

Re: distortion in VS1063 output

Pasi,
Your comment above suggests that with a 12.288Mhz crystal on the VS1063, one should always increase the clock by at least 2.5 to decode mp3's (12.288 x 2.5 = 30.7). Is that a correct interpretation of your comment?
by jimlake
Wed 2016-06-15 2:06
Forum: Microcontroller Software
Topic: distortion in VS1063 output
Replies: 7
Views: 938

Re: distortion in VS1063 output

Pasi, Henrick, Thank you for taking a look at this. I changed SCI_CLOCK_F to 0xB0000, as suggested in the data sheet. This does seem to have corrected the distortion. I am surprised because my mp3 files are 128KBS, which I have played successfully in the past on a VS1063 without distortion despite t...
by jimlake
Tue 2016-06-07 19:55
Forum: Microcontroller Software
Topic: distortion in VS1063 output
Replies: 7
Views: 938

distortion in VS1063 output

I have a project that uses a VS1063 to play mp3 files under the control of an 8 bit AVR. The schematic is attached. The system works, but the output audio is badly distorted, and I need some assistance determining why. I have included copies of the input files (90.mp3 and 9.mp3). I have also attache...