MP3Model forward/backward

Discussion about writing software for VS1005 and the VSOS Operating System. Also posts about VS1005-related hardware design and device drivers should be posted here.
Post Reply
Johannes
User
Posts: 5
Joined: Thu 2019-01-03 15:22

MP3Model forward/backward

Post by Johannes » Mon 2019-01-07 19:48

Hi,

Please let me know how to forward/backward using MP3model using VS1005 developer board.

I would appreciate someone give me a example code to forward/backward using MP3model.

Thank you,

Johannes

User avatar
Panu
VLSI Staff
Posts: 2608
Joined: Tue 2010-06-22 13:43

Re: MP3Model forward/backward

Post by Panu » Wed 2019-01-09 22:02

Hi!

It's been a while but I think you can just send a UIMSG_U32_PLAY_TIME_SECONDS message to it. Please see:
viewtopic.php?t=1950&start=20#p12297

You're using the LCD display, right? Can you take a look at the VLSI Classic Player source code? I think it's the most complete player I ever wrote for VS1005... it could give you some ideas... some version of it is here: viewtopic.php?t=1501

-Panu
Info: Line In and Line Out, VS1000 User interface, Overlay howto, Latest VSIDE, MCU Howto, Youtube
Panu-Kristian Poiksalo, VLSI Solution Oy

Johannes
User
Posts: 5
Joined: Thu 2019-01-03 15:22

Re: MP3Model forward/backward

Post by Johannes » Mon 2019-01-14 7:19

Thanks for your swift response.

I have one more question.

I want to switch each other with play mode and record mode using a button(GPIO).

I did try to do it with below code from Classic Player.

////////////////////////////////////////
/* Play mode */
if(LoadModel("MP3MODEL")) printf("MP3MODEL load success.\n");
else printf("MP3MODEL load fail.\n");
DropModel();

/* Record Mode */

/* Play mode again when push a button */
if(LoadModel("MP3MODEL")) printf("MP3MODEL load success.\n");
else printf("MP3MODEL load fail\n");
////////////////////////////////////////


But MP3Moduel load failed at next time as below.
/////////////////////
MP3MODEL load success.
MP3MODEL load fail.
/////////////////////

I would appreciate if you give me an idea to resolve this issue or to switch Play/Record mode.

Thanks again.
Johannes

Post Reply